Interview: “Archeologische reis door de Duin- en Bollenstreek”

“Archeologische reis door de Duin- en Bollenstreek”. Zo kopt een interview dat afgelopen woensdag in het Leidsch Dagblad verscheen, en vandaag opnieuw te lezen is in het Haarlems Dagblad. Marlies Vording sprak met auteur Jeroen van Zoolingen, op locatie in de streek. Ze troffen elkaar aan de Hyacintenlaan, tussen Hillegom en Lisse, en niet ver van de Veenenburgerlaan. Specifiek die plek laat volgens Jeroen zien hoe sterk het oude landschap van de streek is veranderd, of zelfs verdwenen. Maar dat bij dat grootschalige afgraven van de oude duinen ook veel archeologische vondsten werden gedaan, is lang onderbelicht gebleven. “Het Verleden van de Velden” vult die leegte in; het boek vertelt het verhaal van de streek vanaf de eerste bewoners in de steentijd, tot nu. En uiteraard leest u er ook meer over in het artikel van Vording.


Jeroen van Zoolingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *