Lezing Archeologisch Museum Haarlem

Haarlem – Maandagavond 26 februari geeft archeoloog én auteur van Het Verleden van de Velden, Jeroen van Zoolingen een lezing over de archeologie van de Duin- en Bollenstreek in het Archeologisch Museum in Haarlem. De geschiedenis gaat zo’n 5000 jaar terug, toen de eerste bewoners in dit gebied arriveerden maar er is ook genoeg te vertellen over de Romeinse tijd en vroege middeleeuwen. De vele verdwenen en nog bestaande kastelen zijn een duidelijke aanwijzing voor de rol die de streek in de late middeleeuwen speelde, in de tijd dat het graafschap Holland werd gevormd. Aan de hand van de vele vondsten, gevonden tijdens de afgravingen van de oude duinen voor de bollenteelt, gecombineerd met gegevens van opgravingen van de laatste jaren in dit gebied ten noorden van den Rijnmonding, vertelt hij over de rijke archeologische geschiedenis van dit gebied.

De lezing begint om 20 uur, de deuren van het museum gaan om 19.30 uur open. Aanmelden kan door een mail te sturen naar mvddries@haarlem.nl

Meer informatie is te vinden op de website van het museum.


Jeroen van Zoolingen